Fenntartó

Az Alkotó Élet Pedagógiai és Művelődési Egyesület 2015-ben indított intézményalapító munkát, amelynek eredményeként Budapest 17. kerületében, a 2016-2017-es tanévtől útnak indult a Christophorus Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. 
2019 májusában az egyesület a X. kerületben megvásárolta azt az ingatlant ahol az iskola a 2019/20-as tanévet kezdhette és ahol a Christophorus Waldorf Óvoda 2021 szeptemberében megnyitja kapuit. 
A Waldorf intézmények programja az egyes életkorokhoz igazított pedagógiai-módszertani eszközökkel biztosítja a gyermekek egészséges fejlődését, és arra is törekszik, hogy élményekben gazdag tapasztalatokat szerezzenek. A hagyományos oktatási módszerektől eltérően, a Waldorf szemléletű tanításban rendkívül sok mozgás is szerepel. A Waldorf óvodák, iskolák és képzések – az egyházi intézményeken kívül – a legnagyobb intézményszámmal, gyermek- és pedagóguslétszámmal rendelkező, nem állami, nem önkormányzati köznevelési hálózatot alkotják hazánkban. A Waldorf-pedagógia az egyetlen reformpedagógiai irányzat, amely az utóbbi két évtizedben országos hálózatot alakított ki. A hálózatot – civil egyesületként – a Magyar Waldorf Szövetség fogja össze. Hazánkban ma több mint harminc településen működik Waldorf-óvoda és közel ugyanennyi településen tanulhatnak a diákok Waldorf-iskolában.Az óvodák és iskolák esetében is folyamatos az érdeklődők számának gyarapodása. Elsősorban a fővárosi és a város környéki iskolák esetében jellemző a túljelentkezés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy folyamatos igény van új intézmények létrehozására.
Egyesületünk célja a Christophorus Waldorf Iskola és a Christophorus Waldorf Óvoda működtetése, amely térsége kiemelkedő és vonzó intézménye lehet, ahol a pedagógiai szemlélet teljes mértékben tekintetbe veszi az életkori sajátosságokat és az adott korhoz tartozó fejlődési törvényszerűségeket. A testi, lelki és szellemi adottságok fejlesztésére egyforma hangsúlyt fektet, így az oktatásban „a szív, a kéz és a fej” egyidejű nevelése jelenik meg, ami napjainkban kulcsfontosságú.
Egyesületünk a működéshez szükséges anyagiakat a szülői befizetésekből és az állami normatívából finanszírozza. Amennyiben lehetősége nyílik rá, kérjük támogasson minket. 

Kedvezményezett neve: Alkotó Élet Egyesület
Számlaszáma: 10918001-00000105-53380005
Adószáma: 18741609-1-42